Health Battle Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord bieden wij in samenwerking met Stichting Doras (Gezond Noord) de Health Battle aan als een aanvulling op de (door de basisverzekering vergoede) leefstijlcoach. We bieden de door de huisarts verwezen mensen met overgewicht een extra traject aan: ze kunnen voor of na het GLI-traject deelnemen aan de Health Battle.

Volg de belevenissen op www.gezond-noord.nl!

In 2020-2021 hebben we ondanks corona niet stilgezeten!

Hier vindt u het verslag van de (wat wij noemen corona-) Health Battle 20/21:

Veel mensen uit de doelgroep komen niet meteen op hun plek bij de GLI nadat ze een verwijzing hebben gehad van de huisarts. Sommigen zien op tegen de lengte van het programma (2 jaar) en anderen vinden het programma te mager: ze willen niet alleen praten, maar in actie komen.

De Health Battle als aanvulling op, of kickstart van de GLI Wij kregen in de afgelopen jaren vaak te horen van de deelnemers dat ze het programma te kort vonden. Ze wilden door! In de combinatie met de GLI kunnen we dat nu aanbieden. Ze hebben lotgenoten leren kennen waarmee ze kunnen blijven bewegen en om in het goede spoor te blijven kunnen ze doorgaan, of beginnen met het GLI-traject. Wij zien een ideale combinatie: de deelnemers gaan meteen aan de slag. Ze gaan samen bewegen, elkaar leren kennen, plezier ervaren, en ondertussen werken ze aan hun gezondheid.

https://youtu.be/MnXdoJeiBQg

De Battle is begonnen!

Deze keer is het echt een heel ander programma dan we gewend zijn. We zijn erg dankbaar voor de inzet van de teamcaptains! We kunnen natuurlijk niet grote bijeenkomsten organiseren: de teamcaptains nemen steeds een groepje deelnemers mee om in kleine groepjes te gaan wandelen. Soms is het extra moeilijk, omdat mensen ivm corona niet mee kunnen doen als ze een lichte verkoudheid hebben, of zich om een andere reden niet 100% voelen. Dat vergt natuurlijk een grote inzet. Daarom deze week even de teamcaptains in het zonnetje: dank jullie wel, jullie zijn de helden van deze Battle!