GLI PLUS in Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord bieden wij in samenwerking met Stichting Doras (Gezond Noord) de Health Battle aan als een aanvulling op de (door de basisverzekering vergoede) leefstijlcoach. We bieden de door de huisarts verwezen mensen met overgewicht een extra traject aan: ze kunnen voor of na het GLI-traject deelnemen aan de Health Battle.

Veel mensen uit de doelgroep komen niet meteen op hun plek bij de GLI nadat ze een verwijzing hebben gehad van de huisarts. Sommigen zien op tegen de lengte van het programma (2 jaar) en anderen vinden het programma te mager: ze willen niet alleen praten, maar in actie komen.

De Health Battle als aanvulling op, of kickstart van de GLI Wij kregen in de afgelopen jaren vaak te horen van de deelnemers dat ze het programma te kort vonden. Ze wilden door! In de combinatie met de GLI kunnen we dat nu aanbieden. Ze hebben lotgenoten leren kennen waarmee ze kunnen blijven bewegen en om in het goede spoor te blijven kunnen ze doorgaan, of beginnen met het GLI-traject. Wij zien een ideale combinatie: de deelnemers gaan meteen aan de slag. Ze gaan samen bewegen, elkaar leren kennen, plezier ervaren, en ondertussen werken ze aan hun gezondheid.

De Battle is begonnen!

Ondanks corona zijn we begin november begonnen. We hebben 40 deelnemers en 8 teams! We noemen deze periode de ‘corona-battle’, een soort voorprogramma. We kunnen geen groepslessen organiseren en dat maakt het natuurlijk erg moeilijk om een echte battle te starten. Maar we willen niet niets doen! De meeste deelnemers moeten nog een beetje hun weg vinden, maar deze week complimenten aan de Power Women en team Graciella! Met een reuze-score van 58 punten pakken ze meteen de gedeelde eerste plaats! Ook team Frieda doet het erg goed!